Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Кисело зеле с меса и сарми

Кисело зеле с меса и сарми

Кисело зеле с меса и сарми
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
300 мин.
Общо
330 мин.
Порции
10
"Ако трябва да опишете това ястие с три думи - кои щяха да са те?"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр. без бялото месо
  • пилешки бутчета - 2 бр. само долната част
  • свинско месо - 1 кг вратно
  • наденица - 600 г два вида сурова
  • кайма - 800 г
  • кисело зеле - 1 зелка
  • ориз - 100 г
  • лук - 2 глави
  • мас - 200 г
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете около 10 листа от зелето за сармите. Останалото зеле нарежете на ситно.

Нарежете лука и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и разбърквайте докато се запържи.

Сложете ориза, черния, червения пипер и чубрицата. Щом оризът промени цвета си, махнете от огъня и оставете да изстине.

На дъното на голяма тава сложете половината мас и половината от нарязаното зеле.

Поставете пилето в средата и около него наредете бутчетата, нарязаното месо и наденицата.

Навийте сармите и ги сложете между месата. Поръсете с червен, черен пипер, покрийте с останалото нарязано зеле и върху него сложете останалата мас.

Сипете около 150 мл вода, покрийте тавата с няколко пласта фолио и хубаво затворете.

Печете един час на 200 градуса, намалете на 160 градуса и печете още 4 часа.

Киселото зеле с меса и сарми е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
Така се прави и КАПАМА или греша?
15.11.2016 23:13
3
1
Покажи всички подкоментари