Пухкави солени мъфини с нишесте и брашно

06/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Колкото и мъфини да опитваме, няма никога да забравим тези класически солени мъфини "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Смесваме киселото мляко с бакпулвера и щипка сол. Разбъркваме и като шупне, прибавяме олио (3 с.л.). Счукваме яйцето и разбъркваме добре.

Прибавяме към млякото. Ръсваме натурално нишесте и с брашно, колкото е необходимо, да се получи гъсто кейково тесто (приблизително 5-6 с.л.).

Към така приготвеното тесто прибавяме натрошено сухо сирене. Разбъркваме добре и сипваме тестото с лъжица в намазани с краве масло формички за мъфини.

Изпичаме мъфините на 180 градуса нагрята фурна до приятен златист цвят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар