Тиква цигулка с чили

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Тиква цигулка с чили1 / 2
10/01/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • тиква - 1 малка цигулка
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • лук - 1 глава червен малка
  • люти чушки - 1 червена
  • кимион - 1 ч.л смлян
  • картофи - 1 - 2 броя
  • кайма - около 250 г телешка
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • боб - 200 г зрял от консерва
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разрежете тиквата на 2 и почистете половинките от семките. Намажете ги със зехтин, поръсете с малко индийско орехче и ги сложете да се запекат за 40-45 минути в предварително загряна на 200 г фурна. Долейте малко топла вода в тавата.

Успоредно с това загрейте малко зехтин в голям тиган и запържете лука до омекване. Сварете картофите и ги нарежете на кубченца. Добавете почистена лютата чушка и кимиона и разбъркайте. След около 1 минута добавете каймата и запържете за няколко минути. Добавете доматеното пюре, боба, малко вода и сол на вкус. След като заври, намалете котлона и добавете картофите.

Издълбайте малко от половинките на тиквата и ги разбъркайте с накълцан магданоз. След това ги смесете с чилито. Напълнете тиквите с чилито, полейте с малко зехтин и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: