Вкусно предястие от спанак

06/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 4x
"Топло предястие с дъх на пролет, което ще измести от трапезата ви тежките зимни изкушения "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 718
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме спанака и измиваме добре. Нарязваме и задушаваме в гореща посолена вода за 15 минути. Сварения спанак отцеждаме и изплакваме със студена вода.

В отделен съд сгорещяваме олиото и в него изпържваме една супена лъжица брашно. Прибавяме отцедения спанак и и прясното мляко. Дръпваме от котлона и разбъркваме с едно сурово яйце. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

В огнеупорен съд изсипваме половината от сместа. Отгоре нареждаме нарязани на колелца твърдо сварени яйца. Върху тях изсипваме другата част от сместа.

Печем във фурна за приблизително 20 минути и след това заливаме с разбити едно сурово яйце, кисело мляко и брашно. Слагаме отново във фурната да се зачерви.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ГАЛЯ ДУМАНОВА
Рецептата е страхотна.Аз добавих настърган кашкавал и се получи страхотен вкус!
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв