Тиквен пай с джинжифил и канела

06/11/2016
"Уникален десерт за ценителите на вкусните сладкиши "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 337
  • Преглеждания за месеца101
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата и я изпечете, като я поръсите със захарта. Готовата тиква пюрирайте и охладете.

Натрошете бисквитите на прах, добавете маслото и част от тиквения сок, отделил се при печенето. Замесете тесто.

Оформете пая - покрийте дъното на подходяща купа с фолио, като облицовате и стените. Сложете тестото на дъното и го разстелете, като повдигнете крайчетата.

Прибавете джинджифил, канела и мед към тиквеното пюре. Разбъркайте и добавете разтворения желатин, по указания на пакета начин.

разстелете равномерно. Оставете в хладилник, за да се стегне. Извадете готовия пай, отстранете внимателно от фолиото и поръсете с кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар