Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Тиквен пай с джинжифил и канела

Тиквен пай с джинжифил и канела

Тиквен пай с джинжифил и канела
Снимка: Веселина Константинова
3 / 5
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Уникален десерт за ценителите на вкусните сладкиши"

Необходими Продукти

  • бисквити - 2 пакета маслени (по 160 г)
  • масло - 120 г
  • тиква - 500 г
  • джинджифил
  • канела
  • кокосови стърготини
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • желатин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете тиквата и я изпечете, като я поръсите със захарта. Готовата тиква пюрирайте и охладете.

Натрошете бисквитите на прах, добавете маслото и част от тиквения сок, отделил се при печенето. Замесете тесто.

Оформете пая - покрийте дъното на подходяща купа с фолио, като облицовате и стените. Сложете тестото на дъното и го разстелете, като повдигнете крайчетата.

Прибавете джинджифил, канела и мед към тиквеното пюре. Разбъркайте и добавете разтворения желатин, по указания на пакета начин.

Разстелете равномерно. Оставете в хладилник, за да се стегне. Извадете готовия пай, отстранете внимателно от фолиото и поръсете с кокосови стърготини.

Тиквеният пай с джинжифил и канела е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: