Селски печени камби с моркови и чесън

11/01/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Отдавна не бяхме опитвали нещо толкова вкусно!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10 164
  • Преглеждания за месеца54
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,1 от 5

Необходими Съставки

  • камби - 8 броя
  • моркови - 8 броя, средни
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1/2 скилидка
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 300 г натрошено
  • сол
  • черен пипер
  • къри - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л. сух
  • кашкавал - настърган за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете камбите и им отрежете капачетата, като махнете семките.

Загрейте 150 мл мазнина в голям тиган и запържете последователно накълцания лук и чесън, след което добавете предварително настърганите моркови. Разбъркайте и запържете и тях.

Накрая добавете сол, черен пипер на вкус, кърито и риган. Може да замените ригана с чубрица. Разбъркайте сместа с предварително разбитите яйца и натрошеното сирене.

Напълнете камбите с плънката и ги нареждайте в намазнена тава. Долейте малко топла вода в тавата и сложете да се пече в предварително загряна умерена фурна.

По желание накрая поръсете всяка камба с настърган кашкавал или ароматно сирене.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Камелия
Камелия
17.06.2015 15:08
Браво за рецептата, пробвах я и страшно много ми хареса.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв