Мусака в гювечета

06/11/2016
"Какво се получава, когато се опиташ да приготвиш мусака в гювече? Чудо, истинско кулинарно чудо се получава "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 753
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете картофите, измийте и ги нарежете на малки кубчета. Нарежете лука на ситно и в малко мазнина го запържете. Добавете каймата и бъркайте докато и тя се запържи. Сложете червения пипер, чубрицата, разбъркайте и махнете от огъня.

Прехвърлете в голяма купа, сложете нарязаните картофи, посолете и разбъркайте. Сложете от сместа в гювечетата, но не ги пълнете до горе.

Размийте доматеното пюре в топла вода и налейте във всяко гювече до обема на продуктите. Сложете в студена фурна и печете на 200 градуса около 40 минути.

През това време направете заливката. В голям съд с малко олио запържете брашното. Постепенно доливайте топлото мляко като не спирате да бъркате.

Щом се сгъсти изключете котлона. Разбийте киселото мляко с яйцата и прибавете към сосът. Посолете и разбъркайте. Извадете готовите гювечета и ги залейте. Върнете във фурната да се запече и заливката.подобни рецепти тук

5 11
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар