Тревненска содена питка

06/11/2016
"Ароматът на тиква придава вълшебен вкус на тази иначе обикновена содена питка "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 522
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 300 г
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 200 г
  • кисело мляко - 300 г
  • яйца - 1 бр.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • За намазване
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа сложете киселото мляко със содата и солта. Разбъркайте и изчакайте да шупне. Сложете яйцето и отново разбъркайте. Прибавете постепенно брашното и бъркайте с дървена лъжица.

Към сместа добавете натрошеното сирене и отново разбъркайте. Изсипете сместа в намазнена малка тавичка. Загладете с лъжица и намажете с яйцето разбито със зехтин.

Покрийте питката с рендосан кашкавал. Сложете да се пече в загрята фурна на 130 градуса фурна. Щом леко се запече увеличете градусите на 180. Печете общо около 30 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар