Кисели моркови

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
10/01/2012
"Ароматни и апетитни кисели моркови, които нямаме търпение да ги изчакаме да станат!"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции1 буркан
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо15 229
  • Преглеждания за месеца597
  • Преглеждания за седмицата168
  • Рейтинг4,4 от 5

Необходими Съставки

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.

Приготвяне

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с