сряда, 3 септември

Кисели моркови

Публикувана от:
Видяно: 8 787 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии и зимнина
Рецепта за Кисели моркови
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 буркан

Необходими Продукти

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.

Приготвяне на Кисели моркови

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация.

4.8 от 4 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Домашна и лесна рецепта за Кисели моркови. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни рецепти за Кисели моркови. Изпробвани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Кисели моркови в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.