събота, 13 февруари

Кисели моркови

От Роси ТрифоноваИноватор / Автор10/01/2012
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции1 буркан
Изпрати Кисели моркови
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо13 697
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • моркови - дребни за три литров буркан
  • вода - 3 л
  • сол - 6 с.л. едра
  • оцет - 1 ч.ч.
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Кисели моркови

Почистете морковите и ги наредете плътно в 3-литров буркан. По желание между тях може да сложите почистени скилидки чесън или нарязана глава целина.

Сложете водата да заври в тенджера заедно със солта. Щом кипне, добавете оцета и веднага махнете от котлона. Залейте веднага морковите с горещата саламура.

Затворете буркана и обърнете с капачката надолу. В продължение на 2-3 дни обръщайте буркана нагоре-надолу. След около 1 седмица туршията от кисели моркови е готова за консумация.
[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и лесна рецепта за Кисели моркови. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай другите ни рецепти за Кисели моркови. Изпробвани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Кисели моркови в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.