Туршия от зелени доматчета, моркови и червени камби

07/11/2016
"И така, туршията за зимата е готова, вече може да вали сняг "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции3 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 038
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • зелени доматчета - 300 г
  • червени камби - 350 г
  • моркови - 400 г
  • оцет - 1 и 1/2 ч.
  • захар - 1 и 1/2 к.ч.
  • сол - 3 с.л. едра
  • целина - 3 стръка
  • фикс - 1 с.л. сладко кисел на др. Йоткер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме продуктите. Доматите нарязваме на половинки или четвъртинки. Морковите белим и нарязваме на колелца. Камбите почистваме от семената и нарязваме на парчета.

В тенджера смесваме оцет, сол, захар, фикс. Наливаме вода, като измерваме с бурканите, в които ще слагаме туршията - 3 буркана вода.

Маринатата слагаме на котлона и докато заври, в бурканите редуваме зеленчуците - домати, моркови, камби и отгоре слагаме стрък целина. Варим маринатата приблизително минута и поливаме зеленчуците с врящата марината.

Затваряме бурканите с капачки и обръщаме върху капачките. На другия ден вече можем да изправим бурканите. Не е необходима стерилизация.

Продуктите са за 3 буркана от 500 мл.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар