Пържени сладки гевречета

07/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466023456
"А знаете ли как точно се правят дупките на гевречетата "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо667
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме водата, а краве масло разтапяме. В купата, в която ще месим тестото, наливаме водата (200 мл) , разтопеното масло ( 50 г) и прибавяме жълтъците (3 бр). Разбъркваме и слагаме щипка сол, захар (3 с.л.), мая (1/3 кубче прясна ) и пакетче ванилия. Разбиваме на хомогенна смес и постепенно прибавяме брашно, колкото поеме за хубаво, гладко, не лепнещо тесто (всички продукти трябва да са със стайна температура).

Готовото тесто завиваме с полиетиленово фолио и оставяме да втаса (за по-бързо втасване слагам в натоплена на 50 градуса фурна). Втасалото тесто разточваме на кора, приблизително с дебелина 5-6 мм.

Изрязваме гевречета, които слагаме в тава, покрита с хартия за печене и поръсена с брашно. Завиваме гевречетата с полиетиленово фолио и оставяме да втасат. Може отново да втасват във фурната.

Втасалите гевречета пържим в повече олио, умерено нагрято, като внимателно вземаме от тавата, да не намачкваме.

Гевречетата поливаме с плодов топинг и поднасяме.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар