Гювече с пилешка пържола

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гювече с пилешка пържола1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Уникален вкус, който ще ви плени - вижте рецептата, опитайте и дайте лайк, ако ви е харесала"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 1 бр. от бут
  • чушки - 1 бр. червена
  • сушени сливи - 3 бр
  • гъби - 5 бр. от буркан
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • топено сирене - 2 - 3 кръгчета
  • кашкавал - 2 с.л. настърган
  • лютеница - 1 с.л. домашна
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме на скарата пилешката пържола, подправена със сол, червен пипер, черен пипер и почистената от семената пиперка. Готовата пържола слагаме на топло, а пиперката белим. Картофите белим и сваряваме.

В намазано с мазнина гювече слагаме печената пиперка и супена лъжица лютеница. След това прибавяме сварените кубчета картофи, поръсваме с чубрица, сол и прибавяме гъбите и топеното сирене.

Прибавяме сливите, които предварително сме изкиснали във вода и почистили от костилките. Върху тях слагаме пържолата и поръсваме с нарязан на ситно пресен магданоз.

Чукваме яйцето, слагаме във фурна докато се стегне и преди да извадим поръсваме с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: