Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Варени зеленчуци с Бешамел

Варени зеленчуци с Бешамел

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варени зеленчуци с Бешамел1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • карфиол - 500 г
  • картофи - 500 г
  • целина - 1 корен
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 - 2 бр.
  • магданоз
  • копър
  • олио
  • брашно - 2 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • сол
  • настърган кашкавал - 3 - 4 с.л.
  • масло
  • сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиола правим на розички и сваряваме в подсолена вода. В олио задушаваме картофите, морковите и целината, белени и нарязани на кубчета, и лука нарязан на ситно .

Когато са готови смесваме със сварения карфиол и нарязан на ситно магданоз и копър. Сипваме в тавичка.

Приготвяме бешамел, като запържваме 2 супени лъжици брашно в краве масло и разреждаме с 500 мл прясно мляко. Изливаме бешамела при зеленчуците, посоляваме и разбъркваме.

Поръсваме с настърган кашкавал и печем в нагрята силна фурна до зачервяване. Няколко минути преди да извадим от фурната наливаме сметаната и запичаме до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: