Чорба от агнешко месо и дреболии

07/11/2016
"Агнешка чорба, която сгрява душата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 727
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Извийте и изчистете дреболиите. Сложете ги в тенджера под налягане, налейте желаното количество вода и затворете. Включете котлона на най-високата степен и след завиране намалете на най-слабата.

След 30 минути махнете от огъня и изчакайте да се охлади. Извадете дреболиите и месото, а бульона прецедете в друга тенджера.

Сложете нарязаният лук, моркови, чушка и половината джоджен. Нарежете месото и дреболиите на ситно и ги добавете към зеленчуците. Варете 30 минути. Добавете ориза, варете още 10 минути и махнете от котлона.

Разбъркайте жълтъците, киселото мляко и брашното. Взимайте с черпак от горещата супа и сипвайте в застройката, като бъркате непрекъснато. Сипете 4 черпака и после направете същото в обратният ред.

Върнете на котлона, посолете на вкус, сложете черният пипер нарежете останалият джоджен и щом чорбата отново заври, я отстранете от огъня.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар