Сладкиш с козунак в кексова форма

07/11/2016
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Практичната домакиня не изхвърля нищо, защото знае 1001 начина за приготвяне на вкусни гозби и сладкиши "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 115
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

  • козунак - 1 бр.
  • яйца - 6 бр. М
  • захар - 1 ч.ч
  • прясно мляко - 700 мл
  • ванилия - 1 бр. капсула
  • захар - 4 с.л. за карамелизиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукваме едно по едно яйцата в купа и ги разбиваме с миксер. После прибавяме захарта.

Разбъркваме яйцата със захарта и ванилията с миксера до пухкава смес. Добавяме прясното мляко и разбъркваме отново.

Карамелизираме захар на дъното на форма, в която ще правим сладкиша.

Нарязваме козунака на филии и после на половинки, за да ни е по-лесно да редим. Хубаво е да не прекалено мек, използвах по сух със стафиди поръсен със захар, купен.

Използваме форма за кекс с дупка или форма за сладкиш. Наливаме малко от сместа във формата. След това нареждаме част от нарязаните филии козунак. Заливаме отново с яйчената смес.

Нареждаме останалата част от козунака и заливаме отново. Продължаваме да редим, докато запълним формата. Трябва да се напои козунака. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като изстине сладкишът, го водим от формата.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар