Карловска луканка

от Бай ДанчоНовак
10/01/2012
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо12 957
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 4 кг мляно
  • говеждо месо - 2 кг мляно
  • сланина - 1 кг
  • сол - 1 с.л. на 1 кг смес
  • захар - 1 ч.л. равна на 1 кг смес
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • вода - няколко лъжици
  • карантия - говежди или свински дебели

Приготвяне на Карловска луканка

Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.

Омесете добре сместа, като от време на време добавяте по 1 с.л. вода. Оставете сместа да почине и да се овкуси за 1 нощ. На другия ден я напълнете в говежди или свински дебели черва. Усуквайте ги през 25-30 см.

Завържете луканките в двата края със здрав конец, надупчете ги с игла, за да излезе въздухът. Окачете ги на сухо и проветриво място. През 2-3 дена ги отънявайте и оформяйте с дебела точилка или бутилка.

След като изсъхнат добре, ги увийте поотделно в хартия. Съхранявайте на хладно.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

4.2
Общо 17 гласували
5 9
4 5
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Инженер Луканкова
21.07.2014 20:42
Абе като не сте сигурни в рецептата защо подвеждате хората.Това ако е Карловска луканка аз съм марсиянец.За какви свински дебели черва става въпрос тука това да не е бахур.А тая чубрица какво прави в луканките?После има недоволни, ами ще има...
Който се хване да я прави просто да е наясно, че това не е Карловска луканка
5
0
Иванов
20.07.2014 18:48
Поредната измама!Не действа!!!
5
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с