събота, 25 октомври

Карловска луканка

Публикувана от:
Видяно: 6 957 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Карловска луканка
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • свинско месо - 4 кг мляно
  • говеждо месо - 2 кг мляно
  • сланина - 1 кг
  • сол - 1 с.л. на 1 кг смес
  • захар - 1 ч.л. равна на 1 кг смес
  • чубрица
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • вода - няколко лъжици
  • карантия - говежди или свински дебели

Приготвяне на Карловска луканка

Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица, черен пипер и кимион на вкус.

Омесете добре сместа, като от време на време добавяте по 1 с.л. вода. Оставете сместа да почине и да се овкуси за 1 нощ. На другия ден я напълнете в говежди или свински дебели черва. Усуквайте ги през 25-30 см.

Завържете луканките в двата края със здрав конец, надупчете ги с игла, за да излезе въздухът. Окачете ги на сухо и проветриво място. През 2-3 дена ги отънявайте и оформяйте с дебела точилка или бутилка.

След като изсъхнат добре, ги увийте поотделно в хартия. Съхранявайте на хладно.

4.5 от 15 Гласа

Отзиви (2)

  • 1
    0
    Отговор
    Инженер Луканкова

    2014-07-21, Оценка 5 от 5 за Карловска луканка

    Абе като не сте сигурни в рецептата защо подвеждате хората.Това ако е Карловска луканка аз съм марсиянец.За какви свински дебели черва става въпрос тука това да не е бахур.А тая чубрица какво прави в луканките?После има недоволни, ами ще има...
    Който се хване да я прави просто да е наясно, че това не е Карловска луканка
  • 2
    0
    Отговор
    Иванов

    2014-07-20, Оценка 5 от 5 за Карловска луканка

    Поредната измама!Не действа!!!

Вкусна и оригинална рецепта за Карловска луканка. Не намерихте това което търсите? Прелисти останалите рецепти за Карловска луканка. Изпитани рецепти от нашенската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Карловска луканка в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.