Пържени в белтък патладжани

07/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864312965
"Колекцията ни с любими мезета за бира току що се увеличи с още едно. Затова - рецептата от нас, а бирата ще я донесете вие "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо825
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжана, белим кората. Нарязваме патладжана на филийки, а след това нарязваме на пръчици, както режем картофи за пържене.

Посоляваме пръчиците патладжан и заливаме със студена вода. Оставяме да се отдели горчивият сок. След 15 минути изливаме водата, измиваме патладжана, отцеждаме и подсушаваме. Поръсваме със сол, чубрица и къри на вкус.

В отделен съд разбиваме на сняг белтъците (2-3 бр).

Овкусените пръчици патладжан овалваме обилно в галета, после в разбитите белтъци, отново в галета и точно преди пържене пак овалваме в белтъците.

Изпържваме в олио на средно нагрят котлон. Изваждаме от мазнината и оставяме върху скаричка да се отцедят от мазнината. Не слагам върху хартия, за да не омекват.

Поднасяме патладжанените пръчици с доматен сос.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар