Патешки сърца върху канапе от зелени пиперки

07/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф119965719796
"Сочни сърчица върху зеленчуково канапе - въпросът не е дали, а колко ще хапнете от тях "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо337
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки сърца - 500 г
  • зелени пиперки - 800 г
  • лук - 2 ч.л. настърган
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 2 ч.л.
  • пушен червен пипер - 2 щипки
  • магданоз
  • краве масло - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бульон - 1 к.ч. от варене
  • олио - за пържене
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патешките сърца и срязваме на половина. Заливаме с вода и оставяме да се изкиснат за 5-10 минути, после изливаме водата, наливаме чиста топла вода и сварим до готовност (за приблизително 30 минути).

Сварените патешки сърца изваждаме, а бульона запазваме. Чушките почистваме от семената и изпържваме цели (внимаваме, че пръска олио по време на пържене).

Изпържените чушки слагаме в съд с капак, за да се задушат, и като се охладят, белим от люспите. Нарязваме пиперките на парчета.

Патешките сърца слагаме да се задушават в зехтин (3 с.л.) и краве масло (1 ч.л.). Подправяме със соев сос (2 ч.л.), черен пипер на вкус и сол при необходимост от посоляване.

Наливаме бульон от варенето (1 к.ч.) и прибавяме настърган лук. Задушаваме и като останат на мазнина, ръсваме пушен червен пипер, разбъркваме и дръпваме от котлона.

Чушките подправяме със сол, оцет и мазнина от пържене на патешките сърца.

Сервираме, като слагаме в чинийките от чушките, а върху тях сипваме от патешките сърца .подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар