Вкусни пържоли на фурна

07/11/2016
Йорданкаот ЙорданкаГотвач 2x
"Отдавна вече не е прието пържолите да се пекат просто така, те задължително трябва да са полети със сметана, вино и др., за да станат крехки и сочни "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо81 906
  • Преглеждания за месеца2299
  • Преглеждания за седмицата174
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

В подходяща тава нареждаме пържолите, които предварително сме осолили и поръсили с пипер на вкус.

Сложете малко мазнина, най-добре олио. Почистете и нарежете гъбите. Прибавете ги към пържолите, добавете чубрица на вкус. Добавете червеното вино и завийте тавата във фолио.

Печете в загрята фурна на 190 градуса за час или докато виното се поизпари.

Махнете фолиото и запечете още около 10-15 минути. В купа смесете сметаната с брашното. Разбийте го добре да няма бучки.

Сложете сместа в тавата при пържолите. Оставете да се запече и след като са готови, сложете парчета кашкавал отгоре. Запечете минута-две, докато кашкавалът се разтопи.

Сервирайте топло с часа червено вино.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар