Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Бързи солени курабийки

Бързи солени курабийки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Бързи солени курабийки
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"Топ рецепта за курабийки, защото курабийките не са само солени и трябва да се приготвят бързо и лесно"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • сирене - 3 с.л. натрошено
  • кашкавал - 3 с.л. настърган
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - бяло тип 450
  • масло - краве
  • яйца - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко смесваме с бакпулвера и като шупне прибавяме олио, натрошено сирене, настърган кашкавал и с брашно, колкото поеме, замесваме тесто - еластично, меко не лепнещо.

От тестото с намазани в олио ръце правим топчета, които притискаме между дланите.

Подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазана с мазнина, на разстояние, за да не залепват по време на печене. Отгоре намазваме курабийките с разбито яйце.

Слагаме на всяка курабийка малко парченце краве масло и изпичаме в загрята на 180 градуса фурна до златисто за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: