Гарнитура от ориз, морков и чушка

08/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466123526
"Ех, ако китайците разберат, че цял живот ядат само гарнитура При това не и наполовина толкова вкусна, колкото тази тук "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо925
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ориза, ако е необходимо. Измиваме с няколко води, заливаме със студена вода и оставяме за 30 минути. Белим и настъргваме ситно лука.

Чушката почистваме от семената и нарязваме на парченца. Моркова белим и режем на кръгчета В олио (3 с.л.) слагаме настъргания лук, чушката и моркова.

Наливаме вода (2 к.ч.) и задушаваме. Като останат на мазнина добавяме черен пипер, риган и сол на вкус. Прибавяме отцеденият от водата ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (2 и 1/2 ч.ч.)

Прибавяме краве масло (1 с.л.) и варим да готовност. Когато ориза и зеленчуците омекнат и поемат течността слагаме настъргания кашкавала, разбъркваме и дръпваме от котлона. Поднасяме гарнитурата към месни ястия, украсена с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар