Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура от ориз, морков и чушка

Гарнитура от ориз, морков и чушка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Гарнитура от ориз, морков и чушка
Снимка: Зори
1 / 3
08/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Ех, ако китайците разберат, че цял живот ядат само гарнитура При това не и наполовина толкова вкусна, колкото тази тук"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 к.ч. смес (жасмин+червен)
  • лук - 1 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • кашкавал - 2 - 3 с.л. настърган
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме ориза, ако е необходимо. Измиваме с няколко води, заливаме със студена вода и оставяме за 30 минути. Белим и настъргваме ситно лука.

Чушката почистваме от семената и нарязваме на парченца. Моркова белим и режем на кръгчета В олио (3 с.л.) слагаме настъргания лук, чушката и моркова.

Наливаме вода (2 к.ч.) и задушаваме. Като останат на мазнина добавяме черен пипер, риган и сол на вкус. Прибавяме отцеденият от водата ориз. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (2 и 1/2 ч.ч.)

Прибавяме краве масло (1 с.л.) и варим да готовност. Когато ориза и зеленчуците омекнат и поемат течността слагаме настъргания кашкавала, разбъркваме и дръпваме от котлона. Поднасяме гарнитурата към месни ястия, украсена с пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
40
31
21
10
Дай твоята оценка: