Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен Хляб»Чеснови хлебчета с кашкавал и пресни подправки

Чеснови хлебчета с кашкавал и пресни подправки

Чеснови хлебчета с кашкавал и пресни подправки
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
10
"Ароматни хлебчета, благодарение на които дори обикновената боб чорба би ви се сторила като вкусно ястие от кралската трапеза"

Необходими Продукти

  • брашно - около 500 г
  • вода - 350 мл топла
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • масло - 70 г
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - пресен
  • босилек - пресен
  • риган - сух
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в топлата вода. Добавете захарта и 200 г от брашното. Разбъркайте, покрийте и оставете да втаса за 20 минути.

След това към тази смес добавете солта и постепенно сипвайте останалото брашно.

Замесете меко нелепнещо тесто.

Покрийте и оставете да втаса повторно. Малко преди да започнете да го разточвате разтопете маслото. Към него прибавете начукания чесън и подправките.

Втасалото тесто разточете на правоъгълник и равномерно го намажете с подправките.

Отгоре рендосайте кашкавала. Разрежете на 6 ленти и ги поставете една върху друга. Отново разрежете на 6 квадрата.

Застелете дълга и тясна тавичка с хартия за печене. Наредете вертикално, покрийте и оставете да втаса за трети път.

Загрейте фурната на 200 градуса.

Печете 10 минути, намалете фурната на 180 градуса и изпечете хлебчетата до готовност.

Чесновите хлебчета с кашкавал и пресни подправки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка: