Печени топчета от тесто със сирене и сусам на фурна

08/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф114264210225
"Топчета или питки - в кулинарията семантиката не е важна, а вкусът "
Приготвяне25 мин.
Готвене45 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо753
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме затопленото прясно мляко и разтопен маргарин. Прибавяме суха мая, бакпулвер, сол, захар и разбъркваме хубаво, за да се разтворят съставките.

Разбиваме в купичка яйцето и постепенно наливаме към млякото и маргарина, като оставяме в купичката малко от яйцето (към 1 с.л.), което ще използваме смесено с 2 с.л. разтопен маргарин за намазване преди печене.

Към тестото слагаме натрошено сирене и разбъркваме. Постепенно прибавяме брашно, колкото е необходимо за еластично тесто.

Оставяме да втаса на топло завито с кърпа или полиетиленово фолио. Когато втаса внимателно, без много да намачкваме, правим топчета, които подреждаме в тава върху хартия за печене, намазана с олио.

Отгоре намазваме всяко топче със смесените яйце и маргарин. Поръсваме със сусам и печем в загрята на 180 градуса фурна до златисто.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар