Телешки парти кюфтенца с булгур

09/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Такова парти ще ви спретнем, че и две дузини от тези страхотни кюфтенца няма да стигнат "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции18
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо469
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете булгура в студена вода за 10 минути. Измийте добре и го сложете в тенджерка с вода да се свари за 10-15 минути.

Отцедете и оставете да се охлади. Сложете каймата в купа. Към нея добавете лука и чесъна нарязани на ситно, булгура и подправките.

Прибавете галетата и размесете добре. Оставете каймата в хладилника поне за 30 минути, за да се смесят ароматите. В купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс.

От каймата с влажни ръце, оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в галетата с корнфлейкса и ги подредете в тава, застлана с хартия.

Печете кюфтенцата на 200 градуса около 25-30 минути. В купичка смесете майонезата, млякото, чесъна и сол на вкус. Сервирайте кюфтенцата със соса и чаша хубаво червено вино.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар