Патешки воденички с лук и чушки

09/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф116964714886
"Ама как така не сте готвили досега патешки воденички? Ето, вижте как се прави "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо544
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме воденичките и заливаме с топла вода. Варим до готовност, докато омекнат добре. Измиваме и почистваме от дръжките и семената зелената и червената чушки.

Лука белим и нарязваме заедно с чушките на едри парчета. Сварените воденички изваждаме от бульона (запазваме бульона от варенето). Нарязваме воденичките на парчета и слагаме в тенджера.

Прибавяме нарязаните лук и чушките. Наливаме олио, малко бульон от варенето, краве масло, черен пипер, сминдух, чубрица и сол на вкус.

Задушаваме воденичките, лука и чушките, докато останат на мазнина. Преди да свалим от котлона ръсваме пушен червен пипер и разбъркваме. Поднасяме със зелен магданоз.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар