Сиренки с пухкаво тесто

09/11/2016
"Замесвате, усуквате и печете - нещо неясно?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 853
  • Преглеждания за месеца125
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • мляко - 300 мл топло
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 150 мл
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • мая - 1 пакетче 7 г
  • бакпулвер - 10 г
  • брашно - около 700 г
  • сирене - 200 г
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко разтворете маята и захарта. Покрийте и оставете да шупне.
Смесете 7 с.л. брашно със солта и бакпулвера.

Към шупналата мая добавете олиото, едно цяло яйце и единия белтък. Разбъркайте и към тях добавете брашното с бакпулвера. Отново разбъркайте. В останалото брашно направете кладенче и изсипете сместа. Омесете гладко и нелепнещо тесто.

Сложете го в намазнен съд, покрийте и оставете да удвои обема си. Разделете тестото на две и разточете на правоъгълници. Намажете с разтопено масло и поръсете със сирене.

Разрежете на широки ленти и всяка лента прегънете на две по дължина. Усучете и навийте на охлюв. Сложете хартия за печене в тава и наредете сиренките.

Не е необходимо второ втасване. Намажете ги с жълтъка, разбит с няколко капки олио. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Източник: Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар