Сиренки с пухкаво тесто

09/11/2016
"Замесвате, усуквате и печете - нещо неясно?"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 884
  • Преглеждания за месеца62
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В топлото мляко разтворете маята и захарта. Покрийте и оставете да шупне.
Смесете 7 с.л. брашно със солта и бакпулвера.

Към шупналата мая добавете олиото, едно цяло яйце и единия белтък. Разбъркайте и към тях добавете брашното с бакпулвера. Отново разбъркайте. В останалото брашно направете кладенче и изсипете сместа. Омесете гладко и нелепнещо тесто.

Сложете го в намазнен съд, покрийте и оставете да удвои обема си. Разделете тестото на две и разточете на правоъгълници. Намажете с разтопено масло и поръсете със сирене.

Разрежете на широки ленти и всяка лента прегънете на две по дължина. Усучете и навийте на охлюв. Сложете хартия за печене в тава и наредете сиренките.

Не е необходимо второ втасване. Намажете ги с жълтъка, разбит с няколко капки олио. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 25 минути.

Източник: Ралица Николаеваподобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар