Бял ориз с патешки шийки

09/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"И шат на патката главата! Защото патешките шийки са наистина вкусни "
Приготвяне15 мин.
Готвене90 мин.
Общо105 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо179
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Измиваме патешките шийки и всяка нарязваме по на три парчета. Заливаме с топла вода и слагаме на котлона. Като кипне водата изливаме и отново измиваме шийките.

Наливаме чиста топла вода - приблизително 2 л. Слагаме да се сварят до готовност (готови са за 50-60 минути). Сварените патешки шийки изваждаме от бульона (същия запазваме за готвенето).

Слагаме в тенджера патешките шийки, наливаме олио, прибавяме краве масло, ръсваме черен пипер на вкус и наливаме 1/2 ч.ч. бульон от варенето. Слагаме на котлона и задушаваме , докато течността изври.

Прибавяме лука настърган на ренде, измития ориз, посоляваме на вкус, разбъркваме няколко пъти и ръсваме черен пипер. Наливаме 4 ч.ч. бульон от варенето (при положение, че няма достатъчно бульон, наливаме топла вода).

Готвим ястието 20-30 минути. Изключваме котлона и прибавяме краве масло и 1 ч.ч. бульон. Оставяме ориза да ври похлупен с капак, докато котлонът се охлади. При сервиране може да украсим с пресен магданоз.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар