Поача

Поача
Снимка: Потребител#171663
1 / 4
09/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20-25 бр.
"Знаете ли защо им казват поачи? Да не би някой много гладен да е изял някоя буква от името им?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (отделете жълтъка на едното за намазване)
  • кисело мляко - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • лют пипер - 1 ч.л.
  • копър - по желание
  • брашно - колкото поеме (използвах приблизително 4 в.ч.)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и бакпулвера в купа, добавяме и останалите продукти и замесваме тесто.

След като сме получило меко тесто се добавя накълцания копър (може да се използва също така магданоз, пресен лук и сирене) и замесваме отново.

Придаваме форма на поачата по желание и нареждаме в покрита с хартия за печене тава.

Отгоре намазваме с жълтък и запичаме в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо погача,а не погача
31.01.2023 13:57