Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Солени Мъфини»Солени кифлички със сирене във формички за мъфини

Солени кифлички със сирене във формички за мъфини

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Солени кифлички със сирене във формички за мъфини
Снимка: Анонимен
6 / 8
09/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Ще видите, че съвсем скоро никой няма да прави мъфини във форми да мъфини, а само кифлички - меки и ароматни"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - 150 г натрошено
  • масло - 1/3 ч.ч. разтопено
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1 - 2 щипки
  • мая - 1 ч.л. суха
  • брашно
  • масло - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме едното яйце и белтъка от другото (жълтъка оставяме за намазване на кифличките преди печене). Към разбитите яйца прибавяме прясно мляко, киселото мляко, разтопеното краве масло, натрошеното сирене, сол, захар, куркума и суха мая.

Разбъркваме добре и с брашно (тип 450) , колкото поеме, замесваме тесто. Оставяме на топло да втаса (може и във фурна на 50 градуса). Втасалото тесто разделяме на 6 еднакви топки. Разтегляме с ръце на кори или разточваме с точилка.

Намазваме с разтопено краве масло цялата кора (с четка) и редим една върху друга по три кори, като всяка намазваме с мазнина.

Така наредените кори навиваме на рула. Нарязваме рулата на еднакви парчета и слагаме в намазани с мазнина формички за мъфини.

Отгоре мажем всяка соленка с жълтък и поръсваме със сусам.

Печем солените кифлички в нагрята на 170-180 градуса фурна до готовност (не е необходимо да втасват отново преди печене).

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Сиренето като че ли изчезна.
04.11.2022 08:59
1
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много вкусни изглеждат.
30.09.2018 19:20
1
1
Ina Rusanova
Ina Rusanova
Колко брашно?
10.06.2017 12:02
4
1
Покажи всички подкоментари