Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена Риба»Хрупкави рибни филенца със снежни картофени топки

Хрупкави рибни филенца със снежни картофени топки

Хрупкави рибни филенца със снежни картофени топки
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
25/09/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
15
"Толкова ни е трудно да изберем между филенцата и топките, че се наложи да ометем всичко"

Необходими Продукти

  • хек - 500 г
  • картофи - 500 г
  • майонеза - 200 г
  • магданоз - 1 с.л. сух
  • олио - за пържене
  • лук - 1 глава червен
  • сол
  • сирене - 200 г
  • корнфлейкс - панировка
  • брашно - за овалване
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Снежни картофени топки:

За да ви се получи снегът от сирене, е необходимо предварително да го замразите във фризер, след което да го размразите и натрошите.

Сварете картофите до готовност, охладете ги и ги обелете.

Настържете ги на едро ренде, овкусете ги със сол и добавете майонезата. Прибавете ситно нарязания червен лук. Разбъркайте сместа до еднородност. Оформете топките и ги оваляйте в сиренето.

Хрупкави рибни филенца:

Срежете хека по дължина на костта. Отстранете костта и срежете филенцата още веднъж по дължина. Овкусете ги със сол и оставете да си поемат от солта за около 20 мин.

Чукнете яйцата и ги разбийте в купа. Загрейте олиото за пържене.

Оваляйте всяко филенце в брашно, потопете после в яйце, а след това в корнфлейкс панировка, в която сте прибавили сухият магданоз. Изпържете до златисто от всички страни.

Поднесете панираната риба, гарнирана със снежни картофени топки.

Хрупкавите рибни филенца със снежни картофени топки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: