Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Царевични крекерчета на тиган с лют сос

Царевични крекерчета на тиган с лют сос

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Царевични крекерчета на тиган с лют сос
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
10/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
20
"С тези пикантни крекери финалите за Шампионската лига са два пъти по-вълнуващи"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 к.л.
  • масло - 4 с.л. разтопено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • царевично брашно - допълнително за тестото
  • за соса
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • майонеза - 2 с - л.
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - лют на вкус
  • джинджифил - 1 щипка сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме царевичното брашно и към него наливаме разтопено краве масло. Посоляваме и разбъркваме с лъжица. Постепенно към сместа наливаме вода. Разбъркваме непрекъснато и оформяме тесто, като ръсваме още малко царевично брашно.

От полученото тесто правим малки топчета, които леко притискаме с длани, но внимателно, защото тестото е по-пръхкаво. Оформените крекери, слагаме в намазана с олио чиния.

Когато направим всички, изпичаме в нагрят и намазан с олио тиган с незалепващо покритие, напр. тиган за палачинки . Печем от двете страни до готовност.

Поднасяме веднага с лют сос, приготвен от разбити до хомогенност доматено пюре с майонеза и подправен с черен пипер, лют червен пипер, сол на вкус и щипка сушен джинджифил .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: