Пържени рулца с бекон

10/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру158281544510
"Иска ни се за Коледа всички подаръчета да са опаковани в хрупкав бекон и да крият вкусна изненада "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо732
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • тесто - готово
  • вода - 1 ч.ч. хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • мая - 1 пакет суха
  • брашно - 2 - 3 ч.ч.
  • за плънката
  • кашкавал - 100 г
  • бекон - 1 пакет ленти
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладка вода със захарта и оставяме да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавя се сол, олио и замесваме меко тесто. Оставя се покрито да втасва за 30 минути.

Кашкавалът се нарязва на лентички. Късаме топче тесто, с длани го сплескваме на питка, а краищата се дърпат, за да се оформи с големина 7-8 см. В средата поставяме лента кашкавал и се навива на рулце, за да не изтича кашкавалът.

Всяка лента бекон се навива около тестеното рулце и забождаме с клечки за зъби. Загрява се мазнина и пържим от всички страни до зачервяване. Изваждат се върху салфетка, за да попие мазнината. Клечките се махат и сервираме. Вкусно и ефектно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
10.11.2016 10:39
Вили, готовото тесто какво го правим? Нещо не можах да разбера за какво ни е готово тесто, след като описваш как го правиш и кое от двете теста използваме
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв