Питка с кашкавал и сирене

10/11/2016
"Домакините, които приготвят такива великолепни питки, рядко остават без гости в дома си "
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 263
  • Преглеждания за месеца52
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете маята в част от прясното мляко, добавете захарта, две с.л. брашно и оставете да шупне. В голяма купа разбийте едното яйце + двата белтъка, оцета и солта. Добавете киселото мляко, олиото и разбъркайте добре. В тази смес изсипете шупналата мая и започнете постепенно да добавяте от брашното. Месете до получаване на меко еластично тесто.

Покрийте с влажна кърпа и оставете да втаса. Втасалото тесто разделете на две и разточете правоъгълници. Разтопете маслото и ги намажете. Върху тях рендосайте кашкавал и сирене. Всеки правоъгълник навийте на руло и нарежете.

Поставете ги в тава застлана с хартия и покрийте да втаса повторно. Разбийте двата жълтъка с останалото прясно мляко и намажете питката. Печете в загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар