Топчета със сирене, яйце и сусам за мезе

10/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120165921456
"Изискани и елегантни топчета са били забелязани в компанията на бяло вино, след което двойката е поела в неизвестна посока "
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 674
  • Преглеждания за месеца40
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме твърдо яйцата. Белим и отделяме жълтъци от белтъци. Раздробяваме с вилица жълтъците и към тях прибавяме натрошено сирене.

Подправяме с черен пипер на вкус. Добавяме и белен, настърган на ситно пресен корен джинджифил. Прибавяме наситнен пресен копър.

Към сместа настъргваме белтъците от яйцата. Прибавяме и меко краве масло.

Разбъркваме добре и оставяме в хладилник за 10-15 минути. От охладената смес правим малки топчета, които овалваме в сусам - суров или печен според вкуса.

Украсяваме всяко топче с малки листенца пресен копър. Държим топчетата на хладно до консумацията им.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар