Лучени хлебчета

11/11/2016
Gergana Tsvetanova
отGergana TsvetanovaПомощник Готвач29672391
"Ароматни, пухкави и вкусни - с тези три думи най-точно можем да опишем лучените хлебчета "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо933
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • брашно - 1 кг
  • мая - 1 кубче прясна
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • вода - 400 мл хладка
  • лук - 3 големи глави кромид (или 6 по малки)
  • зелен лук - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на полумесеци, сипете малко олио в тикан и добавете лука. Задушавайте на умерен огън с често разбъркване, докато лукът се карамелизира.

Когато лукът е карамелизиран, отстранете от котлона и оставете да изстине. Зеленият лук нарежете на ситно.

Замесете тесто от маята, водата, захарта, солта, олиото, карамелизирания лук и зеления лук. Покрийте тестото с кърпа и оставете да втаса за 20 минути.

Премесете тестото, разделете на 8 равни части и оформете хлебчета. Подредете в намаслена тава. Оставете отново да втасат за 10 минути, намажете с олио, направете няколко разреза с остър нож отгоре.

Печете хлебчетата на 180 градуса за 30-35 минути.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар