Лозови сарми с чеснов сос

11/11/2016
"Колкото по-малки са сармичките, толкова по-вкусни са те "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 666
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • лозови листа - 1 буркан
  • кайма - 1 кг.
  • ориз - 200 г
  • лук - 3 глави
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • Сос
  • жълтъци - 3 бр.
  • кисело мляко - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лукa на ситно и го запържете в малко мазнина. Добавете каймата и бъркайте, докато стане ронлива. Сложете ориза, подправките и разбъркайте. Щом оризът промени леко цвета си, махнете от огъня.

Ако листата са солени, не е нужно да слагате сол в плънката. Изрежете дръжките на листата.

В единият край сложете по 1 с.л. от сместа и навийте един път. Прегънете краищата навътре и пак навийте. Свитите сарми наредете в тенджера и върху тях сложете широка чиния.

Сипете вода да покрие чинията, капнете малко олио и затворете с капака на тенджерата. Варете на слаб огън около 1:30 час.

Ако имате дете, му предложете да се включи в свиването на сармите /за тях това си е забавление/ и когато цялото семейство се събере на трапезата, го похвалете.

Детето ще бъде много доволно, няма значение, че сармите не са Ви перфектни.

Сос: Разбийте жалтъците с киселото мляко и брашното. Добавете нарязания на ситно чесън. Сложете сместа на котлона и бъркайте до сгъстяване.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар