Джинджифилови меденки с фондан

11/11/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Хайде кулинари, ето ви сладки, ето ви фондан - развихрете въображението си "
Приготвяне60 мин.
Готвене16 мин.
Общо76 мин.
Порции35 бр.
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 311
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното с подправките и бакпулвера. Разбийте маслото със захарта. Към тях добавете яйцето и хубаво разбийте. Прибавете към сухата смес и замесете меко тесто.

Завийте с фолио и оставете тестото в хладилника за час-два. Извадете и го разточете върху набрашнена повърхност.

Изрежете бисквитите с формички по избор. Подредете ги в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 8 минути (не ги препичайте). Извадете и ги оставете да се охладят. След това ги украсете с фондан в различни цветове.

Забележка: Бройката е ориентировъчна, зависи от големината им. Същото се отнася и за минутите на печене, това зависи от вашата фурна. Просто ги наблюдавайте - след като се зачервят, ги вадете.

Ако тестото ви е много лепкаво и трудно премествате бисквитите в тавата, може да разточите направо на хартията, изрежете формички и отстранете излишното тесто. Премесете хартията с бисквитите в тавата и печете.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Тодорка Спасова
Страхотни меденки
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв