Пухкави сусамени гевреци

12/11/2016
"Толкова са вкусни, че ще питате за още!"
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
17 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо39 133
  • Преглеждания за месеца678
  • Преглеждания за седмицата45
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена17

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 300 мл
  • мая - 30 г
  • захар - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 5 - 6 ч.ч.
  • сусам - 2 пакета
  • за потапяне
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 80 мл хладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В половината прясно мляко се натрошава маята със захарта, разбърква се и оставяме да шупне. Сипва се в брашното, добавят се яйцата, олиото, останалото прясно мляко, солта, разбърква се с вилица на топка.

Сипва се на плота и замесваме меко тесто, което се покрива с кърпа и оставяме да втаса 1 часа.

Премесва се леко, разделя се на 16 топчета. Всяко топче се разделя на две, оформя се два фитила с дължина около 35- 40 см и се усукват един в друг. Краищата се свързват, да се получи геврек, и нареждате в намаслена голяма тава.

В купичка с вода се разбърква медът с вилица. Готовите гевреци се намазват с четка с медената вода и се поръсват обилно със сусам. Печем в загрята фурна 180 градуса около 20 минути до златисто.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кристина
Кристина
10.11.2017 21:07
Получиха се страхотни на вид, но не достатъчно сладки.
0
2
Марияна
Марияна
09.04.2017 12:32
Станаха много вкусни.Иска ти се пак да ги направиш и хапнеш.Рецептата е много точна.Дължина от 40 см. др. път ще я намаля на 34, че станаха големички.Браво Вили!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв