Вит тутманик с шунка и кашкавал

12/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Както и да го погледнете, си е страшна вкусотия!"
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 184
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разбива в прясното мляко, сипва се в брашното. Добавят се яйцата, разбиват се с вилица и прибавяме разтопеното масло. Замесва се меко тесто, оставяме да втаса 40 минути на топло.

Готовото тесто се разточва на правоъгълна кора, намазва се с масло. Отгоре се поръсва с нарязана ситно шунка и настърган кашкавал. Навива се на хлабаво руло, за да има въздух и да удвои обема си.

Намазва се кексова форма с мазнина и се поръсва с брашно, но може и в тавичка в средата с чаша. Поставя се тестото във формата, като
краищата се свързват.

С нож или ножица се правят разрези до дъното на тавата .Разбива се жълтък и намазваме тутманика със сусам и маково семе. Печем в загрята фурна 180 градуса до зачервяване.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Само да добавя рецептата е на Иван Звездев !
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв