Печени кестени

16/01/2012
Барфи
отБарфиНовак
"Казват, че есента идва с аромат на печени кестени "
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо63 923
  • Преглеждания за месеца7239
  • Преглеждания за седмицата1739
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кестените поне за 1 час в студена вода. След това ги отцедете и с помощта на остър нож изрежете острите им краища в кръг. Откъм тъпата им страна направете разрези като кръстчета.

Сложете кестените в тавичка, покрийте ги с алуминиево фолио и сложете да се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20—25 минути. От време на време разклащайте тавата.

След изтичане на 25 минута, ако кестените не са готови и омекнали, ги оставете за още 10-тина минути в топлата, но изключена фурна. След това готовите кестени по желание се белят и се поднасят.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Лазар
Лазар
29.11.2013 21:05
Фурната, предварително загрята, е на колко градуса?
7
0
Васил
Васил
11.11.2013 16:28
Всичко е добре,но кога хората ще се научат,че не се пише ”пекат”,а печат. Не казвате пекени кестени:)

От редактора:

Всъщност правилната форма на глагола пека в сегашно време, 3 лице, множествено число е именно се ПЕКАТ. Що се отнася до дадения от Вас пример, редно е да си спомните правилото в българския език за историческото редувани или преминаването на съгласните г,к,х в ж,ч,ш, или в з,ц,с, при глаголи от 1-во спрежение като пека, река, облека и т.н.
29
21
Вале
Вале
27.10.2012 00:14
Много добри стават с тези условия!!! Но на жар са още по -добри :)
19
0

Виж всички коментари или напиши такъв