Кисело зеле със свинско

12/11/2016
"Като говорим за класика, колко лайка ще събере тази класическа рецепта са кисело зеле със свинско?"
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 254
  • Преглеждания за месеца385
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 2 зелки
  • свинско месо - 1.5 кг вратно
  • свински гърди - 1 кг
  • свинска мас - 300 г
  • дафинов лист
  • червен пипер
  • черен пипер - смлян
  • черен пипер - на зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тенджера сложете половината мас. Отгоре сложете едната нарязана зелка.

Нарежете месото и го наредете върху зелето. Сложете дафинов лист и поръсете с черният и червен пипер.

Покрийте месото с другата нарязана зелка. Отгоре сложете останалата мас, дафинов лист, няколко зърна черен пипер и поръсете с червен и черен пипер.

Сипете вода до половината на тенджерата. Щом зелето заври, намалете котлона на най-слабо и варете 4 часа под капак, без да разбърквате.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар