Гювеч със свинско

13/11/2016
"Звучи ли ви като покана за обяд?"
Приготвяне15 мин.
Готвене250 мин.
Общо265 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 581
  • Преглеждания за месеца103
  • Преглеждания за седмицата69
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 2 кг вратно
  • картофи - 1 кг
  • грах - 1 консерва
  • зелен фасул - 1 буркан
  • моркови - 2 бр.
  • зелена чушка - 1 бр.
  • лук - 1глава
  • тиквичка - 1 бр.
  • домати - 3 бр.
  • олио
  • чубрица
  • дафинов лист
  • сол
  • червен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапки и го сложете в сгорещено олио. Щом месото се запечата от всички страни, добавете нарязания лук и разбъркайте.

Когато лукът омекне, махнете от огъня и го изсипете в голям съд. Изцедете фасула и граха от водата и ги прибавете към месото.

Обелете, измийте картофите и ги нарежете на едро. Измийте, почистете и нарежете останалите зеленчуци. Прибавете и тях към месото.

Добавете рендосани домати, овкусете и разбъркайте. Изсипете ястието в глинен съд и сипете около 100 мл вода.

Затворете и печете 1 час на 200 градуса и още 3 часа на 180 градуса.

Готовият гювеч поръсете с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар