Мешана туршия с гулия и зелени домети

13/11/2016
Veselinaот VeselinaПомощник Готвач 1x
"Това ли е любимата ми зимна туршия, или да ви сипем още една порция и да ви дадам време да си помислите "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции2 голям буркан
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • зелени домати
  • моркови
  • гулия
  • зелени пиперки
  • целина - 3 - 4 стръка
  • карфиол
  • оцет - 210 мл
  • едра сол - 3 с.л.
  • захар - 8 с.л.
  • аспирин - 2 бр.

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме морковите на колелца. Карфиола го накъсваме на розички. Зелените домати оставяме цели. Те се надупчват с вилица, за да може да поемат саламурата. Пипера го режем на парчета. Гулията я нарязваме на парчета също.

В буркана слагаме солта, захарта и оцета. Редим зеленчуците, като ги редим на пластове различни видове. Когато се напълни бурканът, наливаме вода догоре. Най-отгоре слагаме стръковете целина. Прибавяме аспирина.

Затваряме буркана с капачка много добре и обръщаме. В рамките на седмица поклащаме, обръщаме буркана.

Дозата е за буркан от 3 л и за около 2.400 кг зеленчуци.

След като стане туршията, я слагаме на студено място в мазата.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар