Турски десерт Казан диби

13/11/2016
"Ако открием клуб на почитателите на турските десерти, вие ще участвате ли или само ще дегустирате?"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 163
  • Преглеждания за месеца2825
  • Преглеждания за седмицата789
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете 1 ч.ч. от млякото и размийте в него оризовото брашно и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородност.

Загрейте останалото мляко заедно със захарта. Прибавете на тънка струя брашното и нишестето. Бъркайте непрестанно до сгъстяване на крема. Охладете за кратко и прибавете размекнатото масло. Разбъркайте с миксер до оемането на маслото.

Намажете дъното на малка тавичка с масло. Поръсете с пудрата захар и карамелизирайте, като сложите тавичката на котлона.

Охладете карамела. Изсипете крема в тавичката и го захладете. Върнете тавичката на котлона и оставете на тих огън 3-4 минути, докато започнат да се образуват балончета.

Отстранете тавичката от котлона и охладете. Сложете тавичката в хладилника и оставете поне 2 часа, за да се стегне.

Готовият пудинг изсипете в подходяща чиния и поръсете с канела.

Преди поднасяне нарежете на парчета.подобни рецепти тук

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Дирухи Ереносян
Много вкусен сладкиш! Поздравления за рецептата :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв