Хрупкави камби туршия

13/11/2016
Илияна Димоваот Илияна ДимоваМастър Шеф 3x
"Още не е паднал първия сняг, а от тези хрупкави камби ни остана само едно бурканче "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6 буркана
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо403
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • червени месести камби - 2 кг
  • за 1 компотен буркан
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 2 ч.л.
  • оцет - 6 с.л.
  • синап - 1 - 2 щипки бял
  • аспирин - 1 таблетка

Начин на приготвяне

Измиваме камбите, почистваме от дръжките и семената и нарязваме на парчета.

Във всеки буркан наливаме по 6 с.л. оцет, сол (1 с.л.), захар ( 2 ч.л. ) и прибавяме 1-2 щипки бял синап.

Слагаме в бурканите нарязаните камби и прибавяме аспирин (по 1 таблетка).

Заливаме - пълним бурканите с гореща вода. Затваряме с капачки и обръщаме върху тях.

Когато изстинат, изправяме бурканите и няколко дни разклащаме всеки ден.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар