Патешки маншони с картофи на фурна

13/11/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115164311265
"Специално за всички кулинари, които отдавна са се престрашили да готвят с патешко месо, както и за тези, които ще го приготвят за първи път "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 116
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патешки маншони - 8 бр.
  • картофи - 800 г
  • лук - 1 бр.
  • чубрица
  • сминдух
  • магданоз сушен
  • магданоз пресен
  • черен пипер
  • сол
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 2 ч.л.
  • бульон - 2 и 1/2 ч.ч. от патешките маншони
  • мазнина - 3 с.л. разтопена от патешките маншони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патешките маншони (това са бутчетата от патешките крила). Почистваме от перата. Заливаме с 2 и 1/2 л вода и сваряваме (за приблизително 50-60 минути). По време на варенето обираме образувалата се пяна.

Когато маншоните се сварят, дръпваме съда от котлона, изваждаме маншоните от бульона (запазваме бульона за готвенето). Внимателно обираме образувалата се мазнина по повърхността на бульона.

От патешката мазнината сипваме 3 с.л. в тенджерка, наливаме 1/2 к.ч. бульон и задушаваме лука, който сме настъргали на ренде. Когато течността изври и остане на мазнина, ръсваме пушен червен пипер (1 к.л.) и брашно ( 2 ч.л.).

Разбъркваме и наливаме 2 и 1/2 ч.ч. бульон от варене на патешкото месо. Ако нямаме достатъчно бульон, наливаме и топла вода. Посоляваме на вкус и дръпваме от котлона.

В огнеупорен съд с капак, слагаме обелени и нарязани картофи. Върху тях подреждаме сварените патешки маншони. Поръсваме с чубрица, черен пипер, сминдуха и сушен магданоз на вкус. Заливаме със запръжката от лука.

Слагаме ястието във фурната и включваме на 200 градуса. Печем с капак до готовност - картофите да омекнат, маншоните да се запекат.

Поднасяме ястието с пресен магданоз.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар