Пикантни лученки

13/11/2016
"Баничките имат сериозен конкурент за мястото си на най-обичани закуски в лицето на тези пикантни лученки "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо941
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 700 g
  • мая - 1 пакетче на Д - р Йоткер
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 200 мл
  • олио - 3 с.л.
  • за плънката
  • лук - 4 глави средно големи
  • олио - 1 к.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • кашкавал - за поръсване
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Добавете разтворената мая в топлото прясно мляко заедно със захарта.

Добавете олиото и солта. Замесете меко тесто и го оставете да втаса на топло.
Обелете лука и го нарежете на ситно. Загрейте олиото и го задушете до златисто. Овкусете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Разбъркайте и отстранете от огъня. Оставете плънката да се охлади.

Разделете втасалото тесто на четири топки. Разточете всяка топка на кора. Разпределете плънката равномерно върху корите. Навийте всяка кора на руло, а след това свийте на охлювче.

Наредете лученките в тава, застлана тава с домакинска хартия. Ако имате къдрави формички, използвайте тях.

Оставете отново да повтасат. Изпечете в загрята фурна до златисто. Малко преди готовност поръсете с настърган кашкавал и допечете.

Готовите закуски още топли намажете с разтопено масло с помощта на четчица.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар