Картофен пай с моцарела

13/11/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф
"Уникална вкусотия без никакво брашно! Търсите ли нещо, с което да смаете гостите на трапезата си - това е вашата рецепта!"
Приготвяне50 мин.
Готвене35 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 979
  • Преглеждания за месеца252
  • Преглеждания за седмицата38
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, нарязват се на парченца и се варят в подсолена вода да омекнат. Отцеждат се добре, намачкват се с вилица. Добавя се маслото, яйцето и брашното, бърка се тесто, което леко лепне, затова си помагате, като ръцете се топят в брашно.

Овкусяваме със сол и черен пипер. В тенджерка с малко вода сипваме накъсани розички броколи и микс от грах и моркови. Варите за 3-4 минути и шокирате със студена вода, да запазят цвета си. Отцеждат се добре и смесваме с готварската сметана.

Поръсваме със сол и черен пипер. В тавичка, намазана с масло и поръсена с брашно, поставяте картофената смес и оформете борд. В средата сипваме зеленчуковата смес със сметаната.

Моцарелата се накъсва на парченца и се разпределя върху зеленчуците. Печем в загрята фурна 190 градуса около 35 минути. Изважда се, охладен се нарязва на парчета и сервираме .подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар